Yksityisyydensuojatiedote

 • Miksi tietoja kerätään

Vempele-verkkokauppa ylläpitää asiakasrekisteriä asiakassuhteiden hoitamiseksi. Henkilötietoja kerätään sen verran kuin on tarvetta palvelun tarjoamiseksi asiakkaille.

Anonyymeja tietoja kerätään evästeiden avulla, jotta voidaan kehittää sivuja vastaamaan paremmin käyttäjän tarpeita. Tällaisia tietoja, joista asiakasta ei voida identifioida, ovat käyttäjän tekemät toimet sivulla (kuten klikkaukset), tekniset tiedot (kuten selaimet), maa ja päivämäärä.

 • Mitä henkilötietoja kerätään

Asiakastunnuksen luonnissa kerättävät tiedot:

 1. Nimi
 2. Osoite
 3. Puhelinnumero
 4. Sähköpostiosoite (alkuosa samalla käyttäjätunnus)
 5. Salasana

Sähköpostiosoite ja salasana talletetaan rekisteröitymisen yhteydessä. Muut tiedot talletetaan vasta tilausta tehtäessä tai asiakkaan täydentäessä omia tietojaan sivustolla.

Jos asiakas tekee tilauksen rekisteröitymättä, talletetaan tilauksen käsittelyä varten:

 1. Nimi
 2. Osoite
 3. Puhelinnumero
 4. Sähköpostiosoite
 • Mistä tietoja saadaan

Tiedot kerätään suoraan asiakkaalta asiakkaan tehdessä tilauksen tai luodessa asiakastunnuksen. Jos asiakas ottaa yhteyttä Vempeleeseen soittamalla, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeella, näitä tietoja ei talleteta pidempään kuin yhteydenoton syy vaatii.

Vempele-sivuston vierailijoista kerätään anonyymia dataa Google Analyticsin avulla. Tämä sovellus tallettaa tietoja siitä, millä sivuilla käydään, kuinka kauan viivytään sivustolla, mitä kautta sivustolle on saavuttu ja mitä linkkejä klikkaillaan. Näitä tietoja kerätään, jotta voidaan varmistaa, että sivusto vastaa käyttäjän tarpeita.

 • Kuinka pitkään tietoja säilytetään

Rekisteröityneen asiakkaan tietoja säilytetään niin kauan kuin asiakassuhde on olemassa.

Rekisteröitymättömän asiakkaan tilauksen käsittelyä varten antamia tietoja säilytetään korkeintaan 365 vrk. Tietoja säilytetään, jotta tilaus voidaan tarkistaa jälkikäteen asiakkaan pyytäessä.

 • Henkilötietojen vastaanottaja

Rekisteriin sisältyviä henkilötietoja luovutetaan vain tarpeen vaatiessa ulkopuolisille tahoille seuraavasti:

a) Palvelun maksutietojen toimittamiseksi maksupalvelumme toimittajalle Checkout Finlandille

b) Tuotteiden toimittamiseksi annettuun toimitusosoitteeseen kuljetusten toimittajallemme Shipit Oy Ab:lle

c) Viranomaisille Suomen lainsäädäntöön perustuvien tietopyyntöjen vuoksi

d) Vakuutusyhtiöille vahingonkorvausvaatimusten käsittelyä varten

 • Oikeus saada pääsy omiin tietoihin

Asiakkaalla on oikeus tarkistaa omat tietonsa rekisteristä. Asiakas voi tarkistaa omat tietonsa kirjautumalla sisään Vempele-verkkokauppaan.

 • Oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisemista tai kaikkien tietojen poistamista

Asiakkaalla on oikeus pyytää virheellisten tietojen oikaisemista, ja asiakas voi myös itse korjata virheellisiä tietoja kirjauduttuaan verkkosivustolle. Asiakkaalla on myös oikeus pyytää, että hänen henkilötietonsa poistetaan rekisteristä.

 • Oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä

Asiakkaalla on oikeus rajoittaa henkilötietojensä käsittelyä. Kun asiakas on esittänyt tällaisen pyynnön, Vempele-verkkokauppa ei enää käsittele asiakkaan henkilötietoja, ellei käsittelyyn ole lakisääteistä syytä.

 • Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Asiakkaalla on oikeus saada henkilötiedot jäsennellyssä muodossa, jossa asiakas voi siirtää tiedot halutessaan toiselle rekisterinpitäjälle.

Asiakas voi ottaa yhteyttä yllämainituissa asioissa Vempele -verkkokauppaan sähköpostitse, kirjeitse tai sivuston yhteydenottolomakkeella.